• Artikler
  • Borgmesterkoryfæer i R-S: Kommunen har brug for en stærk mand i et stort netværk

Borgmesterkoryfæer i R-S: Kommunen har brug for en stærk mand i et stort netværk

 2+1 vejen til Ringkøbing, Vestas Testmøllepark, Innovest, Søndervig Feriepark, Naturkraft og som et af de få kommuner i landet - ekstra penge til to sundhedshuse i Ringkøbing-Skjern.

Det er faktuelt nogle af de helt konkrete nyere resultater af at have en lokal folketingskandidat med i et regeringsbærende parti, siger rækken af tidligere borgmestre i Ringkøbing-Skjern samstemmende.

De er gået sammen for at opfordre de vestjyske vælgere til at stemme på Kenneth Mikkelsen. ”Stem med hjertet, og lyt til fornuften. Ringkøbing-Skjern har brug for at reel indflydelse,” siger de.

- Når man sidder med i Venstres gruppeværelse, så er dørene åbne, og de direkte telefonnumre er plottet i mobilerne, siger Ringkøbing-Skjerns nuværende borgmester Hans Østergaard og pointerer;

- Men man kan selvfølgelig også tage den formelle vej. Det tager bare længere tid. 

Ringkøbing-Skjern har gennem de seneste 20 år haft en lokal venstremand forankret på borgen.

Nødt til at bygge bro
Alligevel støder Kenneth Mikkelsen enkelte steder på vestjysk skepsis, fordi han i dag har bopæl og arbejde i Herning. Men det mener borgmestrene samstemmende er en helt forkert tankegang.

- Kenneth er født i Aulum. Han har vores vestjyske DNA under huden, siger Skjerns tidligere borgmester Viggo Nielsen.

Han forklarer, at det særlige vestjyske gen blandt andet omfatter en særlig kærlighed til området, lang tradition for frivillighed i foreninger, sportsklubber, FDF og velgørenhed.

Desuden har Ringkøbing-Skjern og Herning allerede mange samarbejdsflader kommunerne imellem i bestræbelser på nationalt at tale med så stærk en stemme som muligt.

- Vi har set, hvor afgørende betydning det har, at den kandidat, der bliver valgt for Ringkøbing-Skjern Kommune, har det bredeste mulige netværk, og som kan komme til København og blive en del af en større gruppe, siger Iver Enevoldsen, tidligere borgmester for Ringkøbing-Skjern.

Høje forventninger
Endelige er det vigtigt for kommunen med nye turist- og erhvervsfremmende tiltag.

- Og det har Kenneth Mikkelsen som erhvervsdirektør særlige forudsætninger for, tilføjer Viggo Nielsen.

Derfor hviler der tårnhøje forventninger på den, der skal efterfølge Esben Lunde Larsen.
Imidlertid er alle fem borgmestre helt enige om, at Kenneth Mikkelsen er et sccop.

- Kenneth er et scoop. Han går ind i folk med træsko på. Han har udstråling, han er troværdig, og så er han altid velforberedt. Derfor er han den rigtige, siger tidligere borgmester for Videbæk og Ringkøbing-Skjern Torben Nørregaard.

Også den tidligere borgmester i det gamle Ringkøbing Kommune ved, hvad der virker.

- I dag skal man hurtigt kunne brænde igennem. Og vi ser, at folk har tillid til Kenneth, og man lytter til ham. Det er utroligt vigtigt i en tid, hvor det går kolossalt stærkt i mediebutikkerne, siger Hans Østergård.

Tidligere Borgemester Torben Nørregaard var desværre forhindret i at deltage ved fotograferingen.

Fakta:
Hans Østergaard, borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune 2018-
Iver Enevoldsen, borgmester i Holmsland Kommune i 8 år og herefter borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune fra 2010-2017.
Torben Nørregaard, borgmester i Videbæk i 11 år og for Ringkøbing-Skjern Kommune i perioden 2007-2010.
Hans Østergård, Borgmester i Ringkøbing Kommune 1994-2007
Viggo Nielsen, borgmester i Skjern fra 1990-2007.